Red Bull Romaniacs 2007

Daca te-ai aflat in week-end prin Sibiu, nu se poate sa nu fii remarcat motocicletele multe si portocalii: KTM-uri gata de competitie! Duminica a inceput a patra editie a raliului international Hard Enduro Red Bull Romaniacs care se va intinde pana joi 21 iunie.Dintre cei 150 de participanti ce participa la calificari se vor alege cei care vor avea de parcurs cam 150-200 km/zi prin traseele amenajate prin muntii din imprejurimile Sibiului, undeva spre Gura Raului si Curmatura Stezii. Traseul este caracterizat ca unul dintre cele mai dificile din lume, prin bolovanii raurilor si peste copaci cazuti, in zone deluroase, dar si de campie su mai bine zis de ses. Probabil ca oitele ciobanilor din Marginime vor fi un pic deranjate in aceasta perioada.

Organizatorii au tinut sa precizeze ca nu s-au taiat copaci nici pentru calificari si ca toata resursa de busteni concretizati in obstacole este din copacii cazuti la pamant in mod natural. Acestia au fost imprastiati pe Bulevardul Corneliu Coposu, inchis duminica traficului auto, evident nu si moto.

Atat startul cat si finishul vor fi in fiecare zi din Sibiu, iar pe parcursul zilei participantii vor trebui sa dovedeasca abilitatile tehnice ale motocicletelor si talentul lor.Foarte multi motociclisti au venit special din Germania (privitori, nu participanti) pentru aceasta competitie. Sibiul era plin de nemti pe doua roti.
Christian Pheiffer si-a facut de cap cu acrobatiile cu care i-a uimit pe cei de prin jur, iar Cyrill Depres a venit decis s castige competitia. Dintre ai nostri, a fost prezent Romeo Dunca, cel ce a invins desertul prin participarea la raliul Paris-Dakar.Tare ma tenteaza sa ma pregatesc si eu pentru o competitie viitoare!

Niciun comentariu: