Motorrock 2007

Cum planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ, dupa o saptamana intreaga in care am stat cu gandul cain weekend voi ajunge la mare, pana la urma pe alte meleaguri mi-am petrecut sfarsitul de saptamana.Si nu a fost rau deloc: daca mare nu e, atunci sa fie Motorrock – intalnirea motociclistilor de la Ploiesti, unde cele doua pasiuni, motocicletele si muzica rock, isi dau mana. Hotararea plecarii a fost spontana. Sambata dupa-amiaza – inainte de aversa de ploaie – hotaram sa dam o fuga pana la Bucov acolo unde in fiecare an la sfarsit de mai sau inceput de iunie este intalnirea motociclistilor organizata de cei de la Silver Pistons.


Termina baietii de reparat si ultimul motor si ne echipam de drum cu conditii de ploaie: asfaltul e deja ud, conditii de mazga la greu, cel putin in combinatia cu gazele de la Ploiesti. Si daca de drumul pana la Snagov si inapoi ma cam saturasem deoarece il facem (aproape) in fiecare saptamana miercurea seara dupa intalnirea deja clasica a motociclistilor din Parcul Herastrau, intrarea de la Arcul de Triumf, acum ploaia ce ne-a prins pe drum a mai dat putina savoare calatoriei celor aproximativ 75 de km.

Plecam un pic dupa ora 18 - trei Kawasaki, o Honda si o Yamaha - si intr-o ora suntem la intalnire. Acolo lume multa, una mai buna, alta mai putin, oameni cu chef, mai cu motocicleta mai cu mai multe roti. Biletul de intrare consta intr-o jucarie pe care o donai unui copil. Si s-au strans cateva mii bune, mai ca ma tentau si pe mine cateva dintre ele. Dar nu intr-atat pe cat motoarele. Iar dintre acestea, cel mai mult mi-au captat atentia - evident - enduristele. In albia raului s-a amenajat un traseu pentru curse unde s-au luat la intrecere in abilitati posesori de KTM, Yahama, ATV-uri sau alte nebunatice pe 2 roti. Cand s-au anuntat castigatorii, unii nu au putut fi prezenti deoarece aveau ba o mana, ba un picior rupte.Noi cadem in pacat cu niste mici si clatite, iar de la bere ne abtinem (si eu, fiind solidata cu Dan, soferul meu), in timp ce cei prezenti au avut prilejul sa isi demonstreze diferite aptitudini in concursurile premiate cu echipamente moto si cu cutii de bere.Seara a fost acompaniata de concerte pana tarziu. Daca vineri au cantat printre altii Timpuri Noi si Iris,sambata a fost randul celor de la Luna Amara, Zob,Trooper si Phoenix (asta dintre preferatii mei). Desi a fost prima oara cand ii vedeam pe cei de la Luna Amara in concert (demult imi doream sa ii vad sau mai bine zis sa ii aud), conditiile sonorizarii m-au dezamagit, ca si in cazul celor de la Trooper. Parerea unanima a fost ca cei de la Zob au avut cea mai buna sonorizare (nu mai spun de “jocul” de scena).
mm4
Phoenix – asa cum ne-au obisnuit – au avut un spectacol dupa multe minute de aranjare a instalatiei sonore (nu cel mai bun al lor, dar cel putin antrenant). Distractia s-a incheiat cu un bis in care ne-au delectat cu Andri Popa, majoritatea cascand ochii in sus la artificiile de pe cer.

mm6

Mult dupa miezul noptii – sa tot fi fost vreo 2 – facem cale intoarsa. Noi incalecam si plecam (am incalecat pe o sa siv-am spus povestea asa). Drumul liber a fost totusi adrenalinizat de animalutele ce isi faceau traseu prin fata motocicletelor in mers. O pisica a mai dovedit inca o data ca are mai multe vieti.

Niciun comentariu: