Dry tooling – impresii de final

Duminica in parcul Herastrau s-a petrecut ceva mai aparte. Bunicii care isi plimbau nepotii prin parc au privit cu uimire cum concurentii de la dry tooling au trebuit sa dovedeasca in 15 minute traseul organizat pe bustenii suspendati de Bivuacul, asa cum este cunoscut George Stroie (aka Bivuac) el insusi un catarator talentat (daca putem vorbi de talent in aceasta indeletnicire si nu de indelungi ore de pregatire).

Dry tooling-ul reprezinta catararea pe stanca sau pe structura artificiala, utilizand echipamente specifice alpinismului si catararii pe gheata: coltari si pioleti.

Tehnicile de Dry Tooling au fost initiate si dezvoltate de catre cataratorii pe gheata aflati in cautare de noi trasee pe gheata a carei continuitate se intrerupea la un moment dat si trebuia ca inaintarea pana la zona urmatoare de gheata sa se faca pe stanca.

Pe la ora 12 era startul finalei. Cu o zi inainte doar 8 baieti au reusit sa se califice. Fetele nu au terminat, dar au ocupat podiumul in functie de cat de mult au parcurs din traseu si de cat de repede. Ordinea de participare a fost urmatoarea: Flavius Pancescu, Lucian Bursuc, Lilian Ungureanu, Robert Cohn, Iulian Milea, George Stancescu, Daniel Burcea si Catalin Petrescu. Concurentii au fost dusi la izolare pentru a nu ii vedea pe predecesorii lor evoluand si sa fure vreo idee de cum sa faca fata unui obstacol. Spre deosebire de prima zi, traseul trebuia inceput chiar din primele doua prize. Pe traseu, au fost acoperite o parte din prizele cheie puse la dispozitie cu o zi inainte. Ca si ieri, cauciucul suspendat a pus ceva probleme, unul dintre concurenti abandonand chiar in acel loc. Nici cu o zi inainte nu terminase traseul.Atent asigurati, concurentii au oferit un frumos spectacol. Numai cine nu a incercat vreodata sa se catere nu stie cat de greu este: mult mai mult decat pare. Dintre cei 8 numai 2 au reusit sa termine, sa ajunga in top., castigatorul fiind cel din urma particpant: Catalin Petrescu. Pe podium a mai fost George Stancescu (care a terminat cu doar 2 minute mai tarziu decat Catalin) si Robert Cohn care a reusit sa ajunga cat de cat aproape de top. Un premiu i s-a dat si lui Iulian Milea pentru cea mai eleganta evolutie.Podiumul a fost foarte distractiv si ...in domeniu organizat: fiecare premiant era agatat in coarda la inaltimea corespunzatoare locului sau. Primele au pus hamul pentru premiere fetele: Ioana Ionita - locul 3, Adina Vioreanu - locul 2 si Andreea Copaescu pe primul loc. Felicitari si lor si baietilor si mai ales ...le multumim pentru spectacol.

Cu totii au toata admiratia mea!


Related: Romania Dry contest2006 Finala campionatului mondial de catarare pe gheata

Niciun comentariu: