Cum se ingroapa iarna - Farsag la RimeteaImi e dor de primavara, cu verde imprejur si calare pe doua roti (aproape ca nici nu mai conteaza unde pe sa - in fata sau pasager). Imi aduc aminte cu nostalgie de Rimetea - unul dintre cele mai frumoase locuri descoperite in tara asta si prin care se mai gasesc si oameni faini.

Asteptam cu nerabdare Farsangul, unde le-am promis in Retezat prietenilor (parapantisti) mureseni ca ne vom revedea cu aceasta ocazie la Rimetea si unde speram sa zburam din nou. Imi doream cu ardoare sa vad si eu cum se ingroapa iarna si se face loc primaverii cu soarele bland.

Cum spuneam si alta data, intaresc si acum cele spuse cum ca acolo e musai - ca fotograf ce se respecta - sa mergi cu tolba cu filme ca subiecte ai - slava Domnului - cu ce sa le acoperi. Rimetea ii un loc care nu are cum sa nu iti placa.

Asa cum zic si altii, nu prea e posibil sa te duca pasii pana la Rimetea si sa se opreasca inainte de piscurile Trascaului. Ceva te atrage sa urci si sa vezi splendoarea de sus.

Dar, din pacate, ploaia (cel mai plauzibil motiv) nu imi va purta pasii pana la primavara reala pe acolo. Daca nu aveti ce face in weekend, poate vreti sa ajungeti pe acolo in locul meu.

Altele despre Rimetea:

- soarele rasare de doua ori

- Cetatea Coltesti

- o plimbare pe ulitele cu povesti

- biserica Unitariana din Coltesti

- bea apa de la vaior

- viziteaza Muzeul Etnografic

- rai si pentru gurmanzi :) - mai ales pentru cei ce apreciaza delicatesele unguresti


Pentru mine, Rimetea este/a fost primul (singurul) loc din Romania care mi-a placut mai mult decat Sighisoara la prima vedere!

2 comentarii:

Rares Tileaga spunea...

Multumesc de linkuri :)
Imi pare bine ca va place acolo, este intr-adevar unul din locurile cu adevarat speciale din tara.

Cornelia spunea...

Chiar nu aveti pentru ce! :) Imi pare rau ca nu m-am gandit sa va trimit povestea. :)