Despre domnul profesor Iosif ViehmannE seara si incerc sa fac mici descrieri pentru fotografiile alese de Emi Cristea sa ilustreze impresiile de la Casa de Piatra ce vor apare in Invitatie din Carpati. M-a apucat usor nostalgia zilelor de la Casa de Piatra si a intalnirii cu un mare om care este domnul profesor Iosif Viehmann. Nu e vedeta TV, dar merita mai mult decat majoritatea contemporanilor respectul si admiratia pentru cum nu si-a irosit viata.

Povestile pe care ti le poate spune - si nu sunt numai povesti - sunt pline de interes, povesti cu munti si paduri, dar mai ales cu pesteri pe care le cunoaste ca nimeni altul. Si cum altfel sa nu daca insusi Emil Racovitza i-a fost profesor? Oricand iti poate povesti despre expeditia predecesorului sau, primul roman ce a plecat si a ajuns la Polul Sud.

Si oricand iti povesteste cu amintire vie despre experimentul sau in fundul pamantului. Pacat ca nu va pot arata si voua filmul cu dumnealui povestind cu emotie in glas si pe noi ascultand cu emotie pe sira spinarii de ce grozavii ne-a povestit.

Niciun comentariu: